Світло вимикатимуть по-новому / фото УНІАН

З 8 червня в Україні запроваджується новий порядок відключень електроенергії, щоб у громадян було більше годин, коли є світло. Про це сказав перший заступник міністра енергетики України Юрій Власенко під час Години запитань до уряду у Верховній Раді України.

"Починаючи з суботи буде введений новий порядок в тестовому режимі застосовування графіків погодинних відключень, який буде давати уже доведений ліміт, наскільки треба буде розвантажити в певній області певним операторам системи розподілу", – розповів чиновник. За його словами, вже оператор повинен буде забезпечити введення черг відключення, щоб забезпечити цей ліміт.

Власенко наголосив, що, за підрахунками Міненерго, кількість черг відключень має бути меншою; Це "дасть можливість забезпечити більшу кількість годин світла в оселях громадян", – додав він.

Відео дня

Ситуація в енергосистемі

Як повідомляв УНІАН, через обстріли Росії було знищено і пошкоджено енергетичні об’єкти, які виробляли і забезппечували передачу електроенергії. Директор "Укргідроенгерго" Ігор Сирота заявив, що ситуація в Україні йде до енергетичної катастрофи, відключення світла триватимуть. За його словами, взимку ситуація буде значно важчою, ніж протягом літнього періоду. При цьому до зими відключення світла зберігатимуться.

Вас також можуть зацікавити новини: