У компанії 'Укрнафтобуріння' заявили про незаконну зміну голови правління

Голова правління "Укрнафтобуріння" Михайло Бакуненко заявив про незаконну зміну голови правління компанії.

Він зазначив, що тому що єдина легальна можливість поставити іншу людину на цю посаду – провести збори акціонерів.

"Як ви розумієте, за весь час з моменту винесення рішення суду про арешт корпоративних прав УНБ ніяких зборів акціонерів не проводилося. А значить нинішній тимчасовий управитель компанії діє за межами правового поля. Як і всі, хто причетний до цієї спроби рейдерського захоплення УНБ", - написав він.

Бакуненко пояснив, чому він називає це рейдерством.

"Розслідування, в рамках якого були заарештовані корпоративні права УНБ, ще триває. Сьогодні пройде засідання Апеляційного суду. Але незаконні рішення про передачу приватної власності в управління АРМА і наступні кроки по зміні менеджменту вже прийняті і реалізовуються з неймовірно швидкою швидкістю", - розповів він.

Бакуненко стверджує, що держава ігнорує свої ж зобов'язання, закріплені в поточному законодавстві.

"Наприклад, питання про надання дозволу на концентрацію понад 50% акцій УНБ розглядалося абсолютно без нашої участі. Як і питання про арешт корпоративних прав компанії. А на наші офіційні звернення в АМКУ, АРМА, Кабінет Міністрів також не було належної відповіді. Однією з причин, по якій нібито необхідно передати одну з найбільших приватних видобувних компаній у зовнішнє управління, називають недопущення виникнення надзвичайних ситуацій, пов'язаних з поставками нафти і газу. Про які ситуації може йти мова, якщо навіть у воєнний час ми продовжуємо інвестувати в збільшення рівня видобутку, а також виконуємо всі фінансові зобов'язання перед державою? Таких ситуацій немає і не може бути", - написав він.

Бакуненко підкреслив, що УНБ входить в топ-3 приватних видобувних компаній в першу чергу завдяки команді, більшу частину з якої він збирав особисто.

"Я абсолютно впевнений у цих людях. Це професіонали міжнародного рівня, співробітники, яких я ціную і якими пишаюся. І я продовжуватиму підтримувати їх і допомагати їм у міру моїх можливостей. А крім того, пам'ятаємо, що акціонери компанії залишилися незмінні. І кожен "управлінець" несе персональну відповідальність перед акціонерами за збереження компанії. А акціонери продовжать відстоювати свої інтереси виключно в правовому полі в українських і міжнародних судах", - додай він.