Торговий представник України Тарас Качка прокоментував ситуацію / фото УНІАН Володимир Гонтар

За оперативною інформацією, зупинка поставок в Україну бензину з Білорусі викликана технологічними процесами й не матиме довгострокових наслідків.

Про це повідомив заступник міністра економіки - торговий представник України Тарас Качка на своїй сторінці в Facebook.

Читайте такожБілорусь призупинила постачання бензину А-95 в Україну

Відео дня

"Новини по бензину, за оперативною інформацією, пов'язані з технологічними процесами на виробництві білоруського виробника і не матимуть довгострокових наслідків для імпорту бензину з Білорусі", - написав Качка.

При цьому він підкреслив, що політика держави щодо диверсифікації поставок буде посилена.

"Політика щодо диверсифікації поставок буде посилена. Але поки не піддавайтеся паніці. Звичайно, поява таких новин в один день живить конспірологічні теорії, але цього разу варто триматися раціонального розуміння ситуації", - зазначив він.

Санкції проти Білорусі після скандалу з літаком Ryanair

  • Після примусової посадки літака і затримання в аеропорту Мінська журналіста Романа Протасевича Україна 26 травня закрила авіасполучення з Білоруссю.
  • Обмеження на польоти в білоруському повітряному просторі також ввели в Євросоюзі.
  • Пізніше до жовтня 2021 року Україна заборонила імпорт електроенергії з Росії та Білорусі.
  • Білоруська нафтова компанія (БНК) не підтвердила номінації на поставки в Україну бензину А - 95 на червень. При цьому бензин марки А-92 буде поставлений в повному обсязі. Причини такого рішення білоруської сторони поки невідомі.
  • Експерти заявили, що припинення поставок бензину з Білорусі у відповідь на українські санкції призведе до дефіциту і зростання цін.