Гривня дешевшає / фото УНІАН

Національний банк України не вважає суттєвими поточні коливання гривні на валютному ринку, в результаті яких вона після практично безперервного зміцнення протягом двох місяців за два дні знецінилася до долара на 35 копійок.

Читайте такожНацбанк значно послабив офіційну гривню

«У нас плаваючий курс», - сказав кореспонденту УНІАН заступник голови НБУ Олег Чурій, відповідаючи на запитання про відновлення зниження курсу гривні поточного тижня після безперервного зміцнення попередні два місяці.

Відео дня

За словами Чурія, коливання курсів у таких межах не є екстраординарними, а фундаментальні фактори для валютного ринку залишаються сприятливими.

Довідка УНІАН. В Україні девальвація гривні до долара за 2017 рік становить всього 3,2%, проте з 18 грудня минулого року національна валюта практично щодня оновлювала мінімальну річну позначку, наближаючись до історичного мінімуму в 30 грн/дол.

У другій половині січня поточного року девальваційний тиск на гривню на валютному ринку ослаб, і станом на кінець місяця обмінний курс гривні до долара повною мірою відіграв втрачені з початку року позиції.

Як наслідок, курс зміцнився на 3,8% у лютому і 4% з початку року, що і дало змогу НБУ продовжити поповнення резервів на міжбанківському ринку.

Цього тижня українська гривня після практично безперервного зміцнення протягом двох місяців за два дні 14 і 15 березня знецінилася до долара за середньозваженим курсом міжбанківського валютного ринку на 1,4% або на 35 копійок - до 26,27 грн/дол.

У п'ятницю, 16 березня, котирування гривні до долара США на міжбанківському валютному ринку України на середину торгів встановилися на рівні 26,40/26,45 грн/дол.

Як повідомив УНІАН дилер комерційного банку, порівняно з відкриттям торгів гривня подешевшала до долара на 13 копійок.

Котирування гривні до євро встановилося на рівні 32,46/32,51 грн/євро, щодо російського рубля - на рівні 0,4546/0,4557 грн/рубль.