В проект держбюджету закладено 55 мільярдів гривень субсидій для населення / фото УНІАН

Кабінет міністрів заклав в проект державного бюджету України на 2019 рік обсяг субсидій для населення у розмірі 55 млрд грн, що перевищує цьогорічний фактичний показник і достатньо для забезпечення українських родин адресною допомогою.

Про це повідомляє секретаріат Кабміну із посиланням на заяву прем’єр-міністра Володимира Гройсмана в ефірі одного з телеканалів.

Він зауважив, що цього року кількість домогосподарств, які отримують субсидію, склала 6,9 млн грн. Наступного року цей показник залишиться, за прогнозами, в таких же межах. І вимушене підвищення ціни на газ, а отже, тепло і воду, не позначиться на величині оплати за комунальні послуги для тих, хто має субсидію.

Відео дня

Читайте такожЗ наступного року Кабмін почне монетизацію субсидій та перерахунок пенсій

«Свою частинку родина, як платила, так і буде платити. Решту заплатить держава», - підкреслив глава уряду.

Гройсман також нагадав, що всім соціальним службам дано доручення – максимально виважено і уважно вирішувати проблеми людей. І навіть ті сім’ї, які не відповідають критеріям надання субсидій, але опинилися у скрутній ситуації, можуть звернутися до спеціальних комісій при органах соціального захисту.

«Є різні обставини, і їх потрібно враховувати. Основний критерій – доходи людей. Якщо вони невисокі – люди отримують підтримку», - зазначив прем’єр.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України опублікував рішення про підвищення з 1 листопада ціни на газ для населення на 23,5%.

На сьогодні ціна газу для населення становить 4942 грн за тисячу кубометрів, а з урахуванням податку на додану вартість і зборів, які включають транспортування, - 6958 грн за тисячу кубометрів.

Питання визначення ціни газу для потреб населення є предметом переговорів України з Міжнародним валютним фондом. Представники МВФФ раніше наполягали на тому, що вартість «блакитного палива» має бути вирівняна (піднята) до рівня імпортного паритету.