Порошенко підписав договір про передачу своєї частки в корпорації Roshen незалежного трасту / УНІАН

 Президент України Петро Порошенко отримав майже 550 млн гривень дивідендів від компанії Rothschild Trust (Швейцарія), що здійснює управління часткою президента в корпорації Roshen.

Такі дані оприлюднені в Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, у повідомленні про суттєві зміни й датовані 1 січня 2019 року.

Зокрема, президент отримав дивідендів на суму в 548 678 680 грн від компанії Rothschild Trust Schweiz AG.

Відео дня

Також зазначається, що президент вказав у змінах до майнового стану в електронній декларації отримання дивідендів від публічного акціонерного товариства "ЗНКІФ "ПРАЙМ ЕССЕТС КЕПІТАЛ" 26 217 129 грн

Нагадаємо, 26 грудня президент задекларував отримання дивідендів від Rothschild Trust Schweiz AG на суму в 556 742 460 грн.

Читайте такожGoogle в 2017 році вивів в офшор більше $20 мільярдів - ЗМІ

Як повідомляв УНІАН, Порошенко підписав договір про передачу своєї частки в корпорації Roshen незалежному трасту під управлінням іноземного банку Rothschild після того, як компанія не змогла знайти покупця.

"Сліпий" траст є формою довірчого управління активами, в якому довірчим власникам заборонено давати бенефіціарам будь-яку інформацію про управління капіталами трасту. Відповідно до чинної Конституції України, президент країни не може мати іншого представницького мандата, обіймати посаду в органах державної влади або в об'єднаннях громадян, а також займатися іншою оплачуваною чи підприємницькою діяльністю, входити до складу керівного органу або наглядової ради підприємства, що має на меті одержання прибутку.

Довідка УНІАН. Корпорація Roshen - один з найбільших в Україні виробників кондитерських виробів. Загальний обсяг її виробництва становить 450 тисяч тонн на рік. До складу Roshen входять українські фабрики (Київська, дві виробничі площадки у Вінниці, Кременчуцька); дві виробничі площадки Липецької кондитерської фабрики (Росія), Клайпедська кондитерська фабрика (Литва), Bonbonetti Choco Kft (місто Будапешт, Угорщина), а також масломолочний комбінат «Бершадьмолоко», який забезпечує фабрики корпорації молочною сировиною.