Ілюстрація / REUTERS

Світова економіка "з високою вірогідністю" впаде в рецесію, якщо США і Китай не досягнуть торгової угоди протягом трьох місяців.

Про це заявив CNBC старший економіст Moody's Analytics Марк Занді, передає capital.ua.

"Ділові настрої в усьому світі надзвичайно крихкі", - сказав економіст. За його словами, нещодавнє опитування, проведене Moody's, показало, що довіра серед компаній була найслабшою з моменту закінчення фінансової кризи десять років тому.

Відео дня

"Бізнес дійсно на межі, і я думаю, що це через цю торгову війну. І якщо вона не буде припинена в найближчі два-три місяці, я думаю, що глобальна рецесія дуже ймовірна", - заявив Занді.

Читайте такожThe Economist назвав ТОП-10 ризиків для світової економіки цього року

Якщо переговори між США і Китаєм зірвуться і закінчаться без торгової угоди, це може ще більше нашкодити діловим настроям і підштовхнути компанії до скорочення найму. Коли це станеться, безробіття збільшиться і споживачі втратять віру в економіку, пояснив Занді.

"Різниця між зростаючою економікою і рецесією полягає у вірі - вірі в те, що з економікою все буде в порядку. І якщо ви втратите віру, ніякі центральні банки не повернуть це. Це рецесія", - підкреслив Занді.

Ще один ризик, з яким стикається світова економіка, - це можливість виходу Великої Британії з Європейського союзу без угоди. Занді сказав, що його "дуже суб'єктивне" припущення полягає в тому, що ймовірність "жорсткого" Brexit висока: економіст оцінює її як один до трьох.

"У разі Brexit без угоди, звичайно, економіка Великої Британії і економіка ЄС будуть в рецесії, і я думаю, що інша частина світової економіки буде недалека від цього", - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, аналітики JPMorgan вважають, що нова фінансово-економічна криза в світі відбудеться в 2020 році. Тривалість наступної кризи аналітики прогнозувати не беруться.