Середній розмір субсидії становить 1680 грн / фото УНІАН

Виплата монетизованих субсидій, яка розпочалася 1 березня цього року, продовжиться в квітні і травні, тому необхідно забезпечити подальше інформування громадян про механізм монетизації.

Читайте такожУ Мінсоцполітики пояснили, звідки беруться субсидії на комуналку по 20 тисяч

Про це повідомляється на урядовому порталі, з посиланням на заяву віце-прем'єр-міністра України Павла Розенка під час робочого візиту в Житомир.

Відео дня

«Потрібно забезпечити подальше інформування громадян про монетизацію субсидій та виплату відповідних коштів вчасно і в повному обсязі, адже виплата «живих коштів» продовжиться в квітні і травні», - цитує прес-служба слова Розенка.

Відзначається також, що в цілому по Україні монетизовані субсидії через Пенсійний фонд і «Ощадбанк» отримують близько 3,5 млн сімей, а щомісячна сума нарахування субсидій становить 5,7 млрд грн.

«Середній розмір субсидії становить 1680 грн», - уточнив віце-прем'єр, відзначивши, що в наступному опалювальному сезоні виплата субсидій «живими грошима» продовжиться.

Як повідомляв УНІАН, рівень оплати за послуги водопостачання від одержувачів монетизированої субсидії по Україні становить від 60% до 70%, при цьому заборгованість з оплати комунальних послуг в цілому на кінець лютого становила 69,5 млрд грн.

В Україні стартувала монетизація субсидій на оплату комунальних послуг. Вона проходитиме у три етапи: перший етап розпочався 1 січня 2019 року і поширюється на тих громадян, які звертаються за субсидією з новим пакетом документів.

На другому етапі до монетизації повинні бути залучені громадяни, яким призначено субсидію на неопалювальний період 2019 року, на третьому етапі очікується повний перехід на надання субсидій у грошовій формі.

У лютому Кабінет міністрів скоротив до одного місяця максимальний період простроченої заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг для призначення субсидій.