Фото УНИАН

Національний банк України проводить консультації з банкірами з питання зниження граничної суми готівкових розрахунків для визначення нового оптимального порогу таких розрахунків.

Про це повідомляється на сторінці НБУ у соцмережі Facebook з посиланням на підсумки традиційного наради з банкірами 16 березня.

«Зниження максимально дозволеної суми розрахунків готівкою стимулюватиме розвиток безготівкового ринку і дозволить залучити додаткові ресурси в банківську систему», - наводяться у повідомленні слова голови НБУ Валерії Гонтаревої.

Відео дня

За її словами, такий крок сприятиме зниженню тіньового сектора економіки країни.

Читайте такожУ Нацбанку призначили відповідального за монетарну стабільність

Як повідомляв УНІАН, голова НБУ Валерія Гонтарева у ході зустрічі з топ-менеджментом компаній - членів Американської торговельної палати у лютому цього року заявила, що Нацбанк має намір знизити граничну суму готівкових розрахунків.

За її словами, в європейських країнах сума готівкових розрахунків становить близько тисячі євро, і в цьому напрямку українська влада «йтиме семимильними кроками».

З 1 вересня 2013 року в Україні діє обмеження максимальної суми готівкових розрахунків для підприємств (підприємців) протягом дня до 10 тис. грн, для фізосіб при розрахунках з підприємствами (підприємцями) і між собою за договорами купівлі-продажу, що підлягає нотаріальному посвідченню, - до 150 тис. грн.