На утеплення ОСББ з початку року було взято 320 мільйонів "теплих кредитів" / фото УНІАН

Українські родини отримали цього року за програмою "теплих кредитів" понад 900 мільйонів гривень, з них 560 мільйонів гривень - для утеплення приватних будинків.

Читайте такожЩе один банк видаватиме українцям "теплі кредити"

Про це повідомила прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.

Відео дня

"Загалом у 2019 році банками вже видано понад 900 мільйонів гривень "теплих кредитів", зокрема: 560 мільйонів гривень на утеплення приватних будинків; майже 320 мільйонів гривень - для ОСББ; близько 25 мільйонів гривень - на твердопаливні котли", - сказано в повідомленні.

Також наголошується, що за останній тиждень українські сім'ї оформили ще близько 30 мільйонів гривень "теплих кредитів".

Як повідомляв УНІАН, у 2019 році "Укрексімбанк", "Ощадбанк" та "ПриватБанк" приєдналися до "Укргазбанку" і також почали програму видачі кредитів по співфінансуванню на утеплення житла.

За оцінками Держенергоефективності, річна потреба у фінансуванні програми "теплих кредитів" становить 1,9 мільярда гривень.

Механізм фінансування "теплих кредитів" передбачає відшкодування 20% суми кредиту (але не більше 12 тисяч гривень) для громадян при заміні газових котлів, 35% суми кредиту (але не більше 14 тисяч гривень) на енергоефективне обладнання і матеріали для фізичних осіб, 40% тіла кредиту (але не більше 14 тисяч гривень у розрахунку на одну квартиру) на енергоефективне обладнання і матеріали для ОСББ та житлово-будівельних кооперативів. При цьому громадянам, які отримують субсидію, компенсується 70% суми кредиту.