Ілюстрація REUTERS

«ПриватБанк» здобув чергову перемогу у Верховному суді в спорі з компаніями, пов'язаними з колишніми власниками фінустанови.

Читайте також«ПриватБанк» перерахував до держбюджету другий транш дивідендів на 7 мільярдів

Як повідомила прес-служба «ПриватБанку», банк переконав суд відмовити у погашенні боргу та звільненні з-під застави майна Марганецького ГЗК - майнового поручителя за кредитом рефінансування Національного банку, отриманого банком до націоналізації.

Відео дня

Зазначається, що Марганецький ГЗК намагався звільнити свою іпотеку, зобов'язавши «ПриватБанк» погасити борг з рефінансування, з 2017 року.

У банку нагадали, що 14 травня і 11 червня «ПриватБанк» виграв у Верховному суді спори за позовами компаній «Покровський ГЗК», «Тровелко Холдінгз Лімітед» і «Ерлан» про зобов'язання банку погасити заборгованість за кредитом рефінансування перед НБУ.

Також в банку повідомили про рішення Північного апеляційного господарського суду, який задовольнив апеляційну скаргу «ПриватБанку» і скасував незаконне судове рішення Господарського суду Києва за позовом компанії «Поділ нерухомість».

Довідка УНІАН. Кабінет міністрів прийняв рішення націоналізувати «ПриватБанк» в грудні 2016 року, керуючись рекомендаціями Ради нацбезпеки і оборони.

У квітні поточного року суди прийняли ряд рішень, включаючи рішення про скасування націоналізації банку. Згодом «ПриватБанк», Кабінет міністрів і Національний банк оскаржили ці рішення в апеляційному порядку.