Ілюстрація REUTERS

Національний банк України має намір й надалі відстоювати прийняте у 2016 році рішення про націоналізацію "Приватбанку", у відношенні якого йде судовий розгляд, і констатує стабільну роботу зазначеного фінансової установи.

Читайте такожЗеленський про "ПриватБанк": ігри екс-власників мене не цікавлять, я не збираюся бути на їхньому боці

Про це повідомив журналістам голова НБУ Яків Смолій.

Відео дня

Він нагадав про квітневому рішенні суду визнати постанову НБУ про виведення "Приватбанку" з ринку з участю держави незаконним.

"Ми подали апеляцію і будемо оскаржувати. Впевнений в тому, що всі рішення, які приймалися у 2016 році, були законними. Всі дії Національного банку, Міністерства фінансів та Фонду гарантування вкладів виконувалися так, як це прописано в законі. Ми в цьому впевнені та будемо постійно стояти на захисті інтересів держави", - підкреслив Смолій.

За його словами, на даний час "ПриватБанк" працює стабільно, веде прибуткову діяльність, і за результатами 2018 року вперше перерахував дивіденди до державного бюджету.

Довідка УНІАН. Кабінет міністрів прийняв рішення націоналізувати "ПриватБанк" в грудні 2016 року, керуючись рекомендаціями Ради нацбезпеки та оборони.

У квітні поточного року суди прийняли низку рішень, включаючи рішення про скасування націоналізації банку. Згодом "ПриватБанк", Кабінет міністрів і Національний банк оскаржили ці рішення в апеляційному порядку.