Доцент кафедри кримінального права та кримінології Університету державної фіскальної служби України Андрій Гмирін наголосив на важливості комплексного реформуванні податкової системи України, яка, у тому числі, повинна включати і зниження податкового навантаження на громадян і бізнес.

Експерт з оподаткування представив свою програму податкової реформи України «Від нестабільності до гармонії» на Ukraine Tax Forum, де були присутні представники бізнесу, експертна спільнота та народні депутати від партії «Слуга народу».

«Мій проект реформ також передбачає зміну структури та ставок податків для зниження податкового навантаження на громадян і бізнес, проведення податкової амністії і впровадженні нульової декларації. Податки всередині країни, які сплачуючи фізичні особи, а також бізнес зменшуються. Зараз в тіні перебуває 60% економіки країни. Зменшення податків автоматично виведе з тіні величезний капітал. Платити податок має бути вигідно і престижно!», – пояснив експерт з податкового реформування.

Відео дня

У відповідь на заяви спікерів, народні депутати від партії «Слуга народу» Дар’я Володіна та Олексій Леонов наголосили на необхідності реформування податкової системи та ініціювали створення нової робочої групи у парламентському комітеті з питань фінансів, податкової та митної політики, яка буде розробляти проєкти законів для реформування чинної податкової системи.

«Ми маємо захистити український бізнес від рейдерства державних органів, а державу від шахраїв. Все це можливо за кількох умов: відкритого діалогу, політичної волі та бездоганної роботи правоохоронних органів. Впевнена, колеги підтримають рішення про створення у Комітеті окремої групи для детального обговорення та розробки нових прогресивних і якісних законопроєктів щодо докорінного реформування застарілої корумпованої системи. Податкова система повинна працювати для людей, а не олігархів», – зазначила парламентарка.

На Ukraine Tax Forum народні обранці, експертна спільнота та представники бізнесу обговорили методи боротьби з тіньовою економікою, проблему адміністрування податків та кадрової політики в державних органах, упередження контрабанди, необхідність створення нової незалежної Державної Службі доходів.

Нагадаємо, новий прем‘єр-міністр Олексій Гончарук повідомив, що на весні уряд готує податкову реформу, яка набере чинності 1 січня 2021 року.