РМБ, серед іншого, пропонує кредитувати Кабмін і НБУ / фото ZN.ua

Резервний міждержавний банк оголосив про своє бажання працювати на ринку України. Відповідне звернення президент РМБ Володимир Сіпачев направив президентові Володимиру Зеленському, повідомляє "Апостроф".

РМБ спеціалізується на технічному кредитуванні для стимулювання розвитку економік та залучення додаткових інвестицій. В основі співпраці — залучення капіталу в створення об'єктів і підприємств, стратегічно важливих для податкових надходжень і формування бюджетів усіх рівнів.

Відео дня

"Банк приймає в роботу об'єкти, запропоновані урядом для технічного кредитування, знаходить держави, здатні реалізувати такий проект на вищому рівні, і готує угоду між урядом України та урядом держави, що надає технічний кредит", - йдеться в листі.

РМБ також пропонує кредитувати Кабмін, НБУ, комерційні банки, спільні підприємства та інфраструктурні проекти. Фінустанова планує здійснювати розрахунки через міжнародні платіжні системи, в тому числі SWIFT, в будь-яких міжнародних валютах, включаючи фіатні та криптовалюти. Для роботи на міждержавному рівні банк уже почав відкривати кореспондентські рахунки в банках держав, що обслуговуються.

Глава банку звернувся до президента України з проханням вивчити пропозицію, ініціювати створення спільної комісії Кабміну і НБУ для підготовки відповідних угод з РМБ і ратифікації у Верховній Раді України.

РМБ — міжнародна розрахункова і кредитно-фінансова установа, створена в 2016 році. Банк організовує і координує двосторонні та багатосторонні міждержавні розрахунки між національними банками за торговельними та іншими операціями. Президент Резервного міждержавного банку — Володимир Сіпачев.