Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів скасував наказ Міністерства фінансів і Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва в частині діяльності розповсюджувачів лотерей і визначення поняття «електронна система», доручивши поліції і фіскальній службі припинити роботу розповсюджувачів лотерей, заборонених законом.

Читайте також"Не хочете грати за правилами?": Зеленський пояснив рішення негайно закрити усі підпільні казино

Про це йдеться в розпорядженні від 20 грудня №1325-р, опублікованому на урядовому порталі.

Відео дня

«Скасувати наказ Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва, Міністерства фінансів від 12 грудня 2002 року №128/1037 в частині діяльності розповсюджувачів лотерей і визначення поняття «електронна система». Національній поліції, Державній фіскальній службі забезпечити вжиття заходів щодо припинення функціонування розповсюджувачів лотерей, діяльність яких не віднесена до організації та проведення лотерей, не заборонених Законом України «Про заборону грального бізнесу в Україні», - сказано в розпорядженні.

Як повідомляв УНІАН, 19 грудня Верховна Рада провалила в першому читанні голосування за законопроект про легалізацію грального бізнесу в Україні. За законопроект №2285 проголосували 213 депутатів за необхідного мінімуму в 226 голосів.

Сьогодні, 20 грудня, Кабінет міністрів заборонив поширення грального бізнесу під виглядом державних лотерей, про що повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Своєю чергою, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що вимагає від Національної поліції сьогодні до 16.00 припинити функціонування гральних закладів, що функціонують під виглядом державних лотерей.