На думку Каленкова, у Кривому Розі, Днепреи Маріуполі сотні тисяч людей залишаться без грошей перед Новим роком через неповернення ПДВ податківцями / Фото: УНІАН

Призупинення виплати відшкодування ПДВ великим промпідприємствам призведе до того, що напередодні свят жителі промислових міст залишаться перед новорічними святами без засобів до існування.

Таку думку в ефірі телеканалу "112 Україна" висловив президент об'єднання підприємств "Укрметалургпром" Олександр Каленков.

"Зараз час платити зарплати працівникам, наближаються свята – заробітні плати платити буде нічим. Зараз потрібно виплачувати підрядникам, постачальникам – грошей на це теж не буде. Понад півтора мільярда гривень, які були заплановані на отримання, на які розраховували, – їх зараз просто немає. Фактично це диверсія, я по-іншому не можу сказати", – зазначив він.

Відео дня

Каленков також назвав міста, працівники підприємств в яких можуть постраждати через такі кроки держави. На його думку, це Кривий Ріг, Маріуполь, Дніпро і Запоріжжя.

"Фактично це сотні тисяч людей, а якщо з членами сімей – це й мільйони людей, які залишаються без засобів до існування. У підприємств просто в умовах кризи немає цих грошей на рахунках і немає можливості протягом декількох днів ці кошти мобілізувати", – підкреслив президент "Укрметалургпрому".