«Інвестиційна няня» працюватиме на базі UkraineInvest – Милованов / фото УНІАН

Проект «Інвестиційна няня» реалізовуватиметься на базі Офісу із залученню інвестицій UkraineInvest при Кабінеті міністрів, про що в ефірі одного з телеканалів заявив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов.

Читайте такожУ президента за пазухою. Чи потрібні закордонним інвесторам "няні"?

«Це буде на базі UkraineInvest, а також на базі Національної інвестиційної ради. Проект розроблятиметься або показуватиметься UkraineInvest, а потім його затверджуватиметься радою», - сказав він.

Відео дня

Міністр також додав, що крім «інвестиційної няні» і звільнення від сплати податку на прибуток учасників процесу приватизації держпідприємств, уряд пропонує інвесторам бонуси у вигляді прискореної амортизації, яка «дасть змогу швидше списувати вартість активів і інвестицій», а також міжнародний арбітраж для захисту своїх інтересів.

Він звернув увагу, що звільнення від податку на прибуток стосуватиметься лише переможців конкурсів з приватизації держактивів.

«Ті, хто приватизують підприємства на суму 10 мільйонів або більше, отримають податкову пільгу на податок на прибуток на п'ять років», - заявив Милованов.

Як повідомляв УНІАН, 22 січня під час свого виступу на Всесвітньому економічному форумі в швейцарському Давосі Зеленський заявив, що Україна запустить програму державної підтримки для великих інвесторів.

«Ми підготували нову програму, яка називається Investment nanny («інвестиційна няня»- УНІАН). Кожному інвестору, великої компанії, яка приведе в Україну 100 мільйонів доларів або більше, ми забезпечимо окремий контракт з державою. Саме держава вас захищатиме. У вас буде менеджер, investment nanny. Менеджер, який розмовляє п'ятьма мовами і в форматі «24 на 7», цей менеджер буде з вами працювати. Будь-яке питання, будь-яка проблема. У вас буде контакт з цим менеджером і не буде жодних проблем», - сказав Зеленський.

Крім того, президент України пообіцяв на п'ять років звільнити від сплати податку на прибуток тих інвесторів, які вкладуть в купівлю вітчизняних держпідприємств від 10 мільйонів доларів.

Довідка УНІАН. Офіс із залучення і підтримки інвестицій UkraineInvest створено постановою уряду в жовтні 2016 року. Офіс діє як постійно діючий дорадчий орган Кабінету Міністрів України для просування і підтримки прямих іноземних інвестицій і вдосконалення іміджу України як привабливої для інвестицій країни. Фахівці UkraineInvest координують дії органів виконавчої влади для розв‘язання проблемних питань, які виникають при інвестуванні в економіку України, а також при підготовці пропозицій щодо формування і реалізації інвестиційного потенціалу України, підтримки пріоритетних інвестиційних проектів, поліпшення інвестиційного клімату в Україні, забезпечення захисту прав інвесторів.