Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів вніс у Верховну Раду законопроект №2831 «Про перелік об'єктів права державної власності, які не підлягають приватизації». Про це повідомляється на сайті парламенту.

Читайте такожЗеленський пообіцяв великим інвесторам "нянь"-менеджерів і податкові канікули

Законопроект надійшов на розгляд Ради 3 лютого.

Відео дня

На даний момент ні текст, ні пояснювальна записка до законопроекту не оприлюднені.

Як повідомляв УНІАН, 15 січня Кабінет міністрів затвердив оновлений перелік підприємств, які не підлягають приватизації.

В опублікованому переліку об'єктів присутні НАК «Нафтогаз України», «Магістральні газопроводи України, «Укртрансгаз», «Укргазвидобування», «Чорноморнафтогаз», «Укртранснафта», холдингова компанія «Артем», «Укрпошта», «Укрзалізниця». Для цих підприємств встановлено умову, що частина корпоративних прав, які належать державі, має бути не менш як 50% плюс одна акція.

Для таких підприємств, як «Енергоатом», «Укргідроенерго», «Укренерго», «Антонов», прописано умову в 100% корпоративних прав, які належать державі.

2 жовтня 2019 року Верховна Рада ухвалила закон, яким скасовується попередній перелік підприємств, що не підлягають приватизації. Кабмін мав протягом трьох місяців після цього підготувати оновлений список держактивів, які не можна приватизувати.