Ілюстрація REUTERS

Поширена в інтернеті інформація про введення в Україні податку на перекази коштів на приватну банківську карту не відповідає дійсності, заявили в Державній податковій службі України.

Читайте такожУкраїнці переплатили до бюджету майже 39 мільярдів гривень податків - ДПС

"Жодні нові податки не вводяться! Інформація, що вводиться новий податок і тепер будуть обкладатися всі кошти, які надходять на приватні картки, - не відповідає дійсності. Оподаткування буде здійснюватися виключно у випадках, передбачених чинним законодавством", - зазначили в прес-службі ДПС.

Відео дня

У податковій також підкреслили, що інформація про банківські рахунки звичайних фізичних осіб, які не є фізичними особами-підприємцями (ФОПами), може бути надана банком лише за запитом податкової щодо наявності банківських рахунків, а також за рішенням суду - про рух коштів або будь-якої іншої інформації про рахунок.

"Якщо податкова служба дізнається номер рахунку фізичної особи, то для розкриття більш детальної інформації з нього (про рух коштів і так далі) зобов'язана звернутися до суду", - додали в прес-службі ДПС.

Як повідомляв УНІАН, раніше в податковій службі спростували інформацію про те, що державний бюджет України за доходами виконується виключно за переплати податків, зазначивши, що виконання бюджету стало можливим завдяки правильному адмініструванню податків.

Зокрема, сума переплат податків до бюджету за станом на 1 січня 2020 року становила 38,7 мільярда гривень, що на 4,3% більше показника на початок 2019 року.

Надходження податків і зборів до загального фонду державного бюджету України у 2019 році становили 457,3 мільярда гривень, що на 17,1%, або на 66,7 мільярда гривень, більше, ніж у 2018 році.