Ілюстрація REUTERS

Голова Світової організації торгівлі сказав у середу, що, згідно з прогнозами, економічний спад і втрати робочих місць через пандемію коронавірусу будуть гірші, ніж за рецесії 2008 року.

Читайте такожНімеччина рятуватиме економіку рекордною сумою - схвалили антикризовий пакет на 750 мільярдів євро

"Ця пандемія неминуче матиме величезний вплив на економіку...", - сказав генеральний директор СОТ Роберту Азеведу у відеозверненні, розміщеному на сайті організації, передає Рейтер.

Відео дня

"Останні розрахунки пророкують економічний спад і втрату робочих місць, які будуть гірші, ніж світова фінансова криза десяток років назад", - додав він.

За його словами, конкретних прогнозів поки що нема, але економісти СОТ очікують "дуже різкого скорочення торгівлі".

Однак він сказав, що країни можуть зробити важливі кроки з обмеження безпосереднього економічного збитку і закласти основи для довгострокового відновлення, і закликав їх до спільної роботи.

"Координація зусиль збільшить нашу колективну здатність боротися з рецесією", - додав він.

Азеведу оцінив стимулюючі заходи, прийняті урядами, як "позитивні", не вказавши країн, а також закликав членів СОТ бути відкритими й обмінюватися інформацією.

Як повідомляв УНІАН, Сенат США схвалив безпрецедентний пакет антикризової економічної допомоги обсягом 2,2 трлн доларів, яка піде бізнесу, працівникам і системам охорони здоров'я, зачеплених пандемією коронавірусу.