Всього на порушників карантину склали майже 600 адмінпротоколів / фото УНІАН

До бюджету Києва вже стягнули 91,8 тисячі гривень штрафів за порушення карантинних обмежувальних заходів.

Читайте такожУ масці та з паспортом: в Україні починають діяти суворі правила карантину (відео)

Як передає кореспондент УНІАН, про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

Відео дня

Мер столиці нагадав, що в Києві працює Моніторинговий центр з протидії поширенню коронавірусу, який створила влада. Цей центр стежить за дотриманням обмежувальних заходів майже 40 тисячами киян, які ввійшли в так звану групу ризику. Мова йде про осіб, які прибули з країн, де коронавірус дуже поширений, або контактували з хворими. Моніторинговий центр підтримує зв'язок з цими особами з метою отримання інформації про їх самопочуття, щодо дотримання ними умов самоізоляції, про контакти за останні дні.

"Фахівці центру дають рекомендації або необхідну допомогу. Зокрема, емоційну підтримку або психологічну допомогу. Важливий аспект роботи центру - моніторинг дотримання певними категоріями (правил) самоізоляції або обсервації. Ті, хто відмовляється йти на контакт з нашим центром, 100 відсотків матимуть справу з правоохоронцями", - підкреслив Кличко.

За його словами, на сьогодні вони вже склали 574 адміністративних протоколи за порушення обмежувальних заходів, і за першими п'ятьма протоколами до бюджету столиці стягнуто 91,8 тисячі гривень.

"Також порушено одне кримінальне провадження - за поставлення особи в небезпеку зараження вірусом. І три кримінальні провадження - за порушення карантинних обмежень", - додав Кличко.

Він запевнив, що вся інформація про киян, яка знаходиться в базі моніторингового центру, захищена і не потрапить у відкритий доступ.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня Кабінет міністрів у зв'язку з поширенням коронавірусу прийняв рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня, який пізніше був продовжений до 24 квітня.

З 6 квітня уряд посилило карантинні заходи. Зокрема, до 24 квітня заборонено: перебування в громадських місцях без респіратора або захисної маски; переміщення групою осіб більше ніж дві особи, крім випадків службової необхідності й супроводу осіб, які не досягли 14 років; перебування у громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу дорослих.

Також заборонено відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових і прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою і в разі службової необхідності; спортивних і дитячих майданчиків; проведення всіх масових заходів; перебування на вулицях без документів, що засвідчують особу; самовільно залишати місця обсервації.