Фото УНИАН

Верховна Рада України прийняла зміни до Бюджетного кодексу, які дозволяють в повній мірі реалізувати плани з виконання проекту державного бюджету на 2016 рік. "За" проект закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України в частині погодження змін з галузевим і податковим законодавством (№3629) проголосували 227 народних депутатів при необхідних 226.

Як зазначається у висновках Бюджетного комітету ВР, ключовою нормою документу є надання Мінфіну права здійснювати у 1-му кварталі 2016 року держзапозичення для погашення і обслуговування боргу – у межах затверджених видатків. Поряд з цим вводиться норма про погодження індикативних планів митних зборів з бюджетним комітетом ВР, а також передбачений експеримент – строком до січня 2017 року – щодо фінансового забезпечення заходів з розвитку доріг у Волинській, Львівській, Одеській та Чернівецькій областях та місті Києві.

Читайте такожМінфін США попередив: провал бюджету-2016 позбавить Україну міжнародної підтримки

Відео дня

Проект закону входив до загального пакету "бюджетних" законів, необхідних для виконання положень проекту держбюджету на 2016 рік.

Читайте такожПосол Британії нагадала Україні про ризики, якщо депутати не ухвалять держбюджет-2016