У Херсонській області не вистачає 58 млн. грн. для виплати зарплати співробітникам бюджетних організацій, і облдержадміністрація зараз працює над максимальною мобілізацією власних коштів, що є в регіоні.

Як повідомили УНІАН в Управлінні у справах преси та інформації Херсонської ОДА з посиланням на заяву голови облдержадміністрації Бориса СІЛЕНКОВА, найімовірніше, у січні 2010 року бюджетники області не отримають аванс через відсутність коштів, необхідних для його виплати.

Зокрема, у Херсонську область так і не надійшли від уряду близько 120 млн. грн. дотації вирівнювання, що власне і поставило під загрозу виплату в повному обсязі зарплати бюджетникам у 18 районах області і всіх містах обласного підпорядкування.

Відео дня

За словами губернатора, також ускладнює ситуацію той факт, що підприємствам Херсонської області не відшкодовано 200 млн. грн. ПДВ, що призвело до невиплат зарплати на цих підприємствах і до масових скорочень персоналу.

Як повідомлялося, 28 грудня Б.СІЛЕНКОВ, виступаючи на обласному телебаченні, пообіцяв бюджетникам області виплатити грудневу зарплату в повному обсязі за рахунок власних коштів області – додатково мобілізованих до обласного бюджету.