Україна не зможе потрапити до першої сотні міжнародного рейтингу з легкості ведення бізнесу Doing Business цього року.

Як передає кореспондент УНІАН, таку думку журналістам висловив радник з юридичних питань Міжнародної фінансової корпорації (IFC) Сергій Глущенко на дискусії, організованій Європейською Бізнес Асоціацією.

“На сьогодні виконано менше третини реформ, передбачених програмою (Програма економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» - УНІАН), і ми сподіваємося на покращення позиції країни в рейтингу Doing Business, але цього року потрапити до першої сотні нам не вдасться”, - сказав експерт.

Відео дня

Він також зазначив, що реалізація програми залежить від стабільної роботи парламенту, який наразі практично не працює.

Також суттєвою перешкодою для підвищення рейтингу експерт назвав динамічніший розвиток інших країн, на тлі якого реформування в Україні “нівелюється”. “Рейтинг насамперед оцінює імплементацію. Просто ухвалити закон недостатньо, а необхідно повноцінне впровадження реформи”, - додав експерт.

Як повідомляв УНІАН, Україна зайняла 137-е місце в міжнародному рейтингу Doing Business-2013, що проводиться Світовим банком і Міжнародною фінансовою корпорацією, піднявшись відразу на 15 позицій. Президент України Віктор Янукович поставив завдання за підсумками моніторингу бізнес-клімату ввійти до сотні країн із легкості ведення бізнесу.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає реальним входження України до сотні країн із легкості ведення бізнесу.