Ідуть переговори ще з трьома інвесторами

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб продовжив термін прийому заявок від потенційних інвесторів банку "Форум", який закінчується сьогодні, на 10 днів. Про це повідомив у ході Всеукраїнських зборів вкладників і клієнтів банку «Форум» виконавчий директор-розпорядник фонду Василь Пасічник.

«Дирекція фонду продовжила термін прийому заявок на 10 днів», - сказав директор фонду.

За його словами, фонд уже отримав дві заявки від потенційних інвесторів банку «Форум».

Відео дня

У свою чергу, голова Нацбанку Степан Кубів повідомив про ведення переговорів із трьома інвесторами банку, двоє з яких знаходяться за межами України.

За словами основного акціонера банку Вадима Новинського, він також готовий брати участь у конкурсі інвесторів банку.

“Ми братимемо участь у конкурсі серед інвесторів. Усе, що тут було сказано, що ми готові 1,1 млрд грн внести в банк, ми це зробимо”, - сказав Новинський.

Читайте такожЗбиток проблемного банку «Форум» досяг понад 6 млрд гривень

Як повідомляв УНІАН, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб із 14 березня ввів тимчасові адміністрації в банки «Форум» і «Меркурій» строком на 3 місяці, до 13 червня 2014 року, на підставі рішення НБУ про визнання цих банків неплатоспроможними.

Станом на 1 березня банк «Форум» накопичив 6,034 млрд грн збитку.

Фонд оцінює обсяги коштів, які можуть бути відшкодовані вкладникам за рахунок коштів фонду, в 3,042 млрд грн, що становить 57,59% загального обсягу коштів фізосіб у банку за даними звітності.

Довідка УНІАН. Банк «Форум» (Київ) працює на ринку України з 1994 року і входить до групи великих банків. Основним власником банку є «Смарт-Холдинг» Вадима Новинського.

У 2013 році банк «Форум» отримав 976,146 млн грн збитку, тоді як за 2012 рік прибуток банку становив 4,284 млн грн прибутку.