13 травня Рада проголосувала у другому читанні та в цілому банківський закон / фото УНІАН

Народний депутат Антон Поляков оскаржує в Окружному адміністративному суді Києва ухвалення банківського закону, який гарантує безповоротність виведення банків з ринку.

Про це повідомили в прес-службі Окружного адміністративного суду Києва.

Поляков просить суд визнати протиправними дії голови Верховної Ради Дмитра Разумкова щодо неналежної організації проведення позачергового пленарного засідання парламенту та порушення регламенту під час ухвалення так званого банківського закону.

Відео дня

Також депутат просить визнати протиправними дії голови фінансового комітету Данила Гетьманцева щодо не забезпечення дотримання регламенту Верховної ради під час розгляду та ухвалення рішень щодо банківського законопроєкту.

Читайте такожДепутати Дубінський і Поляков заблокували підписання закону про банківське регулювання

Як повідомляв УНІАН, 13 травня Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності (№2571-д). За ухвалення закону проголосували 270 народних депутатів.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, він передбачає невідворотність процесу виведення банку з ринку, оскільки відповідне рішення Нацбанку не можна буде скасувати або призупинити за рішенням суду.

Водночас документ чітко визначає передумови і процедуру отримання колишніми власниками виведених з ринку банків компенсацій, якщо вони доведуть у суді незаконність рішення НБУ.

Ще під час розгляду цього законопроекту у першому читанні ряд депутатів та експертів називали законопроект неконституційним і таким, що суперечить багатьом чинним законам.