Refinitiv призупинив надання послуг у сфері передачі даних та аналітики всім клієнтам, які працюють на території Росії / ua.depositphotos.com

Торгово-інформаційна платформа Refinitiv (раніше – Reuters) призупиняє доступ до своїх продуктам і послугам в Росії.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

"Національний банк України вітає рішення однієї з найбільших торгово-інформаційних платформ Refinitiv (раніше – Reuters) призупинити доступ клієнтів з Росії до всіх своїх продуктів і послуг. У відповідь на звернення Національного банку Refinitiv призупинив надання послуг у сфері передачі даних і аналітики всім клієнтам, які працюють на території Росії", - сказано в повідомленні.

Відео дня

У НБУ відзначають, що це стало наступним кроком після припинення доступу до продуктів, які містять новини та коментарі цієї компанії для клієнтів в Росії.

"Нагадуємо, що також очікується рішення про відключення фінустанов агресора від терміналів Bloomberg на аналогічне звернення НБУ", - зазначає регулятор.

Війна проти України:

  • 24 лютого 2022 року РФ вторглася в незалежну Україну. Почалися обстріли та бомбардування українських міст. Масово гине мирне населення України.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні.
  • Станом на 9 березня ООН зафіксувало 1506 випадків загибелі або поранення цивільних осіб в Україні: 549 загиблих і 957 поранених.
  • Станом на 11 березня 2022 року За підрахунками ООН Україну залишили 2,5 мільйона біженців.
  • 13 березня, в Ірпені Київської області російські окупанти розстріляли кореспондента New York Times, ще один журналіст був поранений.
  • Станом на 13 березня Росія через санкції втратила доступ до половини своїх золотовалютних резервів.