Ціна капусти в Україні різко змінилася / фото depositphotos.com

На поточному тижні українські виробники білокачанної капусти вперше за минулий місяць знизили відпускні ціни на свою продукцію.

Про це повідомили аналітики платформи EastFruit.

"На сьогодні українські фермери відвантажують капусту нового врожаю по 25-35 грн/кг, що в середньому на 32% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Перш за все, фермери змушені активно знижувати ціни на капусту нового врожаю через надлишкову пропозицію на ринку: більшість українських господарств вже приступили до масових відвантажень ранньої капусти з відкритого грунту", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Ще одним фактором здешевлення даної продукції, за словами аналітиків, виступає досить обмежений термін реалізації капусти нового врожаю. Більшість виробників змушені йти на цінові поступки, щоб скоріше реалізувати наявні обсяги.

Зазначається, що попри стрімке здешевлення в даному сегменті, на цей час білокачанна капуста в Україні коштує в середньому в 9,7 раза дорожче, ніж в аналогічний період минулого року.

Нагадаємо, за даними аналітиків, за три місяці війни вартість борщового набору в Україні зросла на 7%. Капуста - важливий елемент борщового набору.

Вас також можуть зацікавити новини: