"Доступні кредити" можуть розширити й на середній бізнес / фото УНІАН

Уряд має намір розширити програму доступного кредитування "5-7-9%" на середній бізнес, оскільки наразі вона діє лише для малих та мікропідприємств.

Читайте такожВ Уряді розповілі, хто получил найбільше "Доступне кредитів" для бізнесу

Про це повідомляє прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з посиланням на міністра Ігоря Петрашка.

Відео дня

Скільки видано "доступних кредитів"

"Зараз бізнесу вже профінансовано близько 6,5 мільярда гривень за програмою "5-7-9%". Маємо стабільний приріст 700-800 мільйонів на тиждень. Ми будемо мультиплікувати цю програму на інші категорії учасників, під інші функції, щоб отримати ще більші результати", - наводяться в повідомленні слова Петрашка.

Хто частіше бере "доступні кредити"

У прес-службі зазначили, що найбільше програма "5-7-9%" має попит в області сільського господарства (57% кредитів), промислової переробки (15%), торгівлі та виробництва (15%). Лідери за сумами укладених договорів - Харківська (9%), Львівська (7%) і Київська (7%) області.

Що цьому передувало

  • 3 лютого уряд оголосило про старт програми "Доступні кредити 5-7-9%", оцінюючи її потенціал цьогоріч у 50 тисяч кредитів.
  • 17 червня Кабмін спростив доступ до кредитів, які видаються представникам малого та мікробізнесу в рамках програми, пом'якшивши вимоги до обов'язкової прибутковості бізнесу, що діє й знявши обмеження за напрямками використання і максимальної суми кредиту.
  • У програмі беруть участь 18 банків.