Гривня на міжбанку просіла нижче 29 за долар через песимістичні новини / фото ua.depositphotos.com

Курс гривні на відкритті ринку у вівторок, 22 лютого, знизився до 29,13 гривень за долар через песимістичні новини про військову ескалацію.

Про це повідомив керівник відділу аналітики Forex Club Андрій Шевчишин у коментарі, переданому УНІАН.

"Ринок є під пресингом продавців. НБУ активно заливає ринок доларом, щоб збити ажіотаж. І це йому вдається, оскільки гривня трохи відійшла від максимальних значень. Настрої на ринку здебільшого песимістичні. Ризики ескалації залишаються, і це відбивається в стрімких покупках на відкритті", - повідомляє експерт.

Відео дня

За його словами, новини змінюються щогодини, і це впливає на ринок і настрої його учасників. Нерезиденти активно виходить з гривні, до розпродажів підключилися і локальні інвестори, оцінюючи сформовані ризики і гнітючий новинний фон, додав експерт.

"Ціни на нафту і газ зростають. Зокрема, вартість ф'ючерсів на газ в Європі на відкритті ринку підвищилася на 10%, перевищивши позначку 900 дол., нафту - 98 дол. Такі ціни будуть надавати гнітючий вплив на гривню. Ймовірно, поки долар встановив максимум дня і подальший рух буде залежати виключно від новин, що надходять", - зазначає Шевчишин.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України на вівторок, 22 лютого, встановив офіційний курс гривні до долара на рівні 28,48 грн/дол., тобто гривня ослабла на 14 копійок у порівнянні з попереднім показником.

Курс гривні до долара в обмінних пунктах Києва на ранок вівторка, 22 лютого, ослаб на 17 копійок - до 28,80 грн/дол.

Вас також можуть зацікавити новини: