Ілюстрація REUTERS

Національний банк планує підвищити рівень інформаційної безпеки та кіберзахисту у сфері переказу коштів.

Читайте такожУ НБУ підрахували, скільки заробітчани надіслали до України з початку року (інфографіка)

Про це повідомила прес-служба НБУ.

Відео дня

Зокрема, регулятор має намір встановити вимоги до учасників платіжного ринку щодо побудови системи захисту інформації та кібербезпеки; затвердити порядок дій при виявленні кібератак, які знижують надійність функціонування платіжних систем.

Захист інформації

Також Нацбанк планує впровадити ризик-орієнтований підхід до захисту інформації, встановити вимоги до використання засобів захисту інформації; визначити політику управління доступом; створити передумови для мінімізації кількості шахрайських операцій, кіберінцидентів у сфері переказу коштів; виключити порушення безперервності діяльності суб'єктів переказу коштів; покращити захист користувачів платіжних послуг.

Чого торкнуться зміни

Згідно з повідомленням, нові вимоги будуть поширюватися на організації платіжних систем, створені резидентами України; операторів послуг платіжної інфраструктури; учасників-резидентів платіжних систем, створених резидентами та/або нерезидентами України.

Прес-служба також повідомила, що Національний банк запрошує учасників платіжного ринку приєднатися до обговорення основних напрямків та вимог до кіберзахисту в платіжних системах.

Що повідомлялося раніше