Групу очолив Ігор Петрашко / фото УНІАН Володимир Гонтар

Кабінет міністрів України створив міжвідомчу робочу групу з питань погашення боргів по заробітній платні та грошового забезпечення.

Відповідну постанову було прийнято на сьогоднішньому засіданні уряду.

Читайте такожЗарплатні борги в Україні перевищили 3,4 мільярда гривеньДану групу очолив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.

Відео дня

Як сказано в документі, до складу робочої групи увійшли перший заступник міністра економіки, голова Держпраці, заступники голів міністерств, заступники голів Державної податкової служби, Держстату, Фонду держмайна, ДСНС, голови правління Пенсійного фонду, а також представники профспілок і роботодавців.

Борги по зарплаті

Заборгованість підприємств по виплаті заробітної плати в Україні в серпні 2020 року зросла на 0,6% в порівнянні з липнем і на 1 вересня склала 3,42 млрд грн.

Що цьому передувало

  • Мінімальна зарплата в Україні з 1 січня 2020 року зросла на 550 гривень і становить 4723 гривні на місяць або 28,31 гривні на годину.
  • Верховна Рада 25 серпня прийняла закон про підвищення мінімальної заробітної плати до 5 тисяч гривень з 1 вересня.
  • У липні заборгованість підприємств з виплати заробітної плати зросла на 8,1%.
  • Зокрема, заборгованість працівникам економічно активних підприємств на 1 серпня поточного року зросла на 12,2% і склала 2,18 мільярда гривень.