21 липня НБУ підвищив офіційний курс гривні на 25% – до 36,57 грн/дол / фото УНІАН

Серпень обіцяє бути досить стабільним періодом для курсу валют. Прогнозується, що курс долара в останньому місяці літа коливатиметься від 40 до 42 грн/дол.

Такий прогноз зробив економічний експерт Данило Монін, передає Telegraf.

На думку фахівця, навряд чи курс буде сильно знижуватися, оскільки на нього впливає багато суперечливих факторів. Вони ж можуть бути причиною і серйозних коливань.

Відео дня

"Для фінансування дефіциту бюджету на місяць необхідно отримувати не менше 3 мільярдів доларів, якщо вони будуть – курс долара буде стабільним, якщо ні – неминучі серйозні коливання", – зазначив він.

Експерт припустив, що помітно впасти курс долара до гривні може разом з надходженням серйозної фінансової допомоги від Заходу або ж із зростанням морського експорту, але обидва фактори не залежать від України.

Нагадаємо, З 21 травня НБУ скасував обмеження на встановлення курсу, за якими уповноважені установи можуть продавати готівкову іноземну валюту клієнтам, – раніше відповідний курс не повинен був відхилятися від офіційного більш ніж на 10%.

А 21 липня НБУ підвищив офіційний курс гривні на 25% – до 36,57 грн/дол. Вже через кілька годин після рішення Нацбанку послабити офіційний курс гривні, готівковий курс різко пішов вниз. 

Вас також можуть зацікавити новини: