false

Компанія "АТБ-Маркет", що здійснює управління мережею з майже 1300 магазинів по всій території України, увійшла в ТОП-15 найбільших платників податків України, разом тим зберігши титул найбільшого платника податків у сфері організованої роздрібної торгівлі продуктами харчування і товарами повсякденного попиту.

Відповідну інформацію опубліковано у рейтингу найбільших платників податків України за підсумками 2020 року "Рейтинг. Бізнес в офіційних цифрах", що видається за підтримки Державної фіскальної служби України.

Читайте такожІнвестиції корпорації "АТБ" в економіку України за 2020-2021 роки сягнути 22 млрд гривень

Відео дня

Згідно з офіційними даними за підсумками 2020 року мережа "АТБ" збільшила сплату податкових платежів на 28%, зайнявши 11 місце серед найбільших платників податків країни, а сума сплачених нею податків і зборів до бюджетів різних рівнів склала 8,677 млрд грн.

Провідні місця в першій десятці рейтингу посіли державні сировинні та енергетичні монополії, а також представники високомаржинальної галузі з виробництва та реалізації тютюнових виробів.

Як відомо, компанія "АТБ-Маркет" є частиною корпорації "АТБ", до якої також входять ряд підприємств у сфері виробництва продуктів харчування та логістики.

За підсумками 2020 року всі підрозділи даної корпорації збільшили сплату податків на 26%, оновивши власний історичний рекорд до 15,8 млрд грн.

Крім статусу одного з найбільших донорів бюджету, корпорація "АТБ" також є одним з найбільших внутрішніх інвесторів в країні. Її інвестиції в економіку України протягом двох років складуть майже мільярд доларів США.