ГЗ перебуває серед найбільших платників податків України / фото УНІАН, Андрій Мосієнко

У 2021 році Миколаївський глиноземний завод (МГЗ) значно збільшив обсяг податкових відрахувань до бюджетів різних рівнів. Загальна сума сплачених податків становила понад 1,7 млрд грн. Підприємство виконало виробничий план та покращило умови роботи співробітників.

Про це повідомив генеральний директор МГЗ Віктор Кожевніков, пишуть "Новости N".

За його словами, попри складнощі 21 року, завод працював у намічених показниках, пройшов кілька перевірок контролюючих органів, які не зафіксували критичних порушень, та міжнародний аудит, який також підтвердив безпеку роботи заводу. МГЗ перебуває серед найбільших платників податків України, а Галицинівська ОТГ, в якій розташовано підприємство - третя у країні за обсягами фінансування.

Відео дня

Торік МГЗ підписав меморандум про співпрацю з адміністрацією Миколаєва. Зазначається, що в рамках меморандуму завод, крім усіх податків та відрахувань, займається покращенням інфраструктури міста та розв'язанням соціальних питань.

На розвиток та доброустрій Миколаєва у 2021 році направлено 7 млн ​​гривень. Ці кошти пішли на реалізацію низки програм, зокрема, 2 млн грн - на конкурс "Місто інновацій". У ньому беруть участь освітні та соціальні установи, некомерційні організації та організації малого та середнього бізнесу. Минулого року в Миколаєві реалізовано 16 соціальних проектів. Ще 9 проектів перебувають у процесі реалізації.

"Додатково ми допомагаємо Миколаївській області у рамках благодійних соціальних програм. Протягом 2021 року на фінансування соціальних проектів, а також на адресну допомогу Миколаївський глиноземний завод виділив понад 46 мільйонів гривень", - зазначає Кожевніков.

Крім цього, зазначається, що на підприємстві постійно покращують умови роботи працівників. У 2021 році відбулося планове підвищення заробітної плати, запрацювала програма медичного страхування, з'явилися додаткові можливості для оздоровлення - пільгове відвідування спортзалу та басейну, збільшено компенсацію на харчування, закуплено нові пасажирські автобуси.

Раніше президент Миколаївського глиноземного заводу Штефан Цохлінг обговорив перспективні соціальні проекти та подальшу співпрацю з керівництвом Миколаївської області.