На честь популярного південнокорейського серіалу стрімінгової платформи Netflix "Гра у кальмара" назвали криптовалюту – Squid Game. Пізніше з'ясувалося, що "кальмарова криптовалюта" – шахрайство.

Про це йдеться у сюжеті "Секретних матеріалів" на телеканалі 2+2.

"За час свого існування криптовалюта виросла майже на 2400% в ціні і на своєму піку коштувала 2861 долар США. Криптовалюту запустили в рамках онлайн-турніру, який повинен був початися в листопаді 2021 року. За перший раунд треба б заплатити 456 криптомонет, за другий – 1000. Але гра не почалася", – наголошується в сюжеті.

У підсумку інвестори купували криптовалюту, але не могли її продати, а потім анонімні торговці й зовсім закрили проект та вивели інвестиції.

Читайте такожРозробник створив однаковий безкоштовний аналог "Гри у кальмара" - його проект став хітомНагадаємо, нещодавно у Панамі під час вечірки в стилі популярного "гра в кальмара" загинули п'ятеро людей.

"Гра у кальмара": що відомо про популярний серіал

Південнокорейський веб-серіал в жанрі виживання, пригодницького бойовика, трилера і драми. У першому сезоні 9 серій.

Сюжет. Персонажі серіалу, зіткнувшись з фінансовими труднощами, відправляються на острів і беруть участь в жорстоких дитячих іграх. Щоб виграти приз у розмірі 45 мільйонів доларів, вони повинні пройти шість раундів. Всі переможені гинуть.

Вас також можуть зацікавити новини