Новий голова податкової має щомісяця звітувати про досягнуті результати / фото УНІАН

Міністр фінансів України Сергій Марченко поставив завдання новопризначеному голові Державної податкової служби Олексій Любченко через 10 днів публічно представити стратегію реформування відомства і план дій з термінами їх реалізації.

Читайте такожУ Мінфіні прокоментували призначення голів Держаудитслужби та Податкової

"Новий голова податкової служби буде мати можливість через 10 днів представити стратегічні засади своєї роботи та комплексний план щодо поставлених перед ним завдань", - сказав Марченко в ході онлайн-брифінгу.

Відео дня

Крім того, за словами глави Мінфіну, новий керівник податкової публічно звітувати щомісяця про досягнуті результати.

Також він повідомив, що передбачається визначення чітких показників ефективності роботи податкової, серед яких забезпечення певного плану надходжень до держбюджету шляхом ефективної боротьби зі схемами та корупцією і за умови відсутності тиску на бізнес.

"Виконувати план треба не за будь-яку ціну. Ми постійно на зв'язку з представниками бізнес-середовища, і я не хотів би й надалі чути скарги на затримки з автоматичним відшкодуванням ПДВ або безпідставним блокуванням податкових накладних. Ці неприпустимі явища мають відійти в минуле", - наголосив Марченко.

Також міністр додав, що очікує від нового керівника податкової максимального спрощення всіх процедур і перетворення відомства у сервісну службу для бізнесу і громадян.

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня на позачерговому засіданні Кабінет міністрів України звільнив керівника Державної митної служби Максима Нефьодова та голову Державної податкової служби Сергія Верланова, а також низку їх заступників.

Після цього міністр фінансів України Сергій Марченко заявив про рестарт Державної митної служби та Державної податкової служби та втрати довіри до звільнених керівників.

Того ж дня уряд оголосив конкурс на посаду голови Державної податкової служби, добір кандидатів був запланований на 28 квітня, проте Окружний адмінсуд заборонив подальше проведення конкурсу на підставі поданого позову про скасування даного відбору.

29 квітня уряд призначив Олексія Любченка на посаду голови Державної податкової служби без проведення конкурсу, за спрощеною процедурою на період карантину, після закінчення якого буде проведено відповідний кадровий конкурс.