фото ua.depositphotos.com

Обшуки на гірничо-збагачувальних підприємствах групи "Метінвест" в Кривому Розі були проведені на підставі "дефектної ухвали суду", заявляють в компанії "Метінвест".

"На підприємствах групи були проведені обшуки, вчинені з істотними порушеннями законодавства. Зокрема, обшуки були проведені на підставі "дефектної" ухвали суду, в якій не було вказано термін її дії, що прямо суперечить нормам КПК. Обшуки були проведені частково в приміщеннях і за адресами, які не були вказані в судових рішеннях", - наголошується в заява компанія.

При цьому, в компанії відзначають, що під час проведення обшуків правоохоронними органами блокувалася відеофіксація слідчих дій з боку адвокатів компанії.

Відео дня

"Зазначені дії правоохоронних органів суперечать вимогам законодавства України і будуть оскаржені в судовому порядку", - додають у "Метінвесті".

У "Метінвесті" зазначають, що поведінка правоохоронців виходила за межі правового поля, що,"ймовірно, свідчить про те, що справжньою метою організованих обшуків було не виявлення речей або документів, пов'язаних з розслідуванням, а виключно залякування і утиск бізнесу".

Як повідомляв УНІАН, за даними "Метінвесту", вчора, 1 лютого, на гірничо-збагачувальних підприємствах групи в Кривому Розі представники правоохоронних органів почали проведення обшуків. Як зазначали в "Метінвесті", підставою для них слугували нібито податкові порушення.

Група компаній "Метінвест" з урахуванням асоційованих компаній і спільних підприємств в 2021 році перерахувала до бюджетів усіх рівнів в Україні рекордні 52,7 млрд грн податків і зборів, що в 2,4 рази більше, ніж в 2020 році. Ця сума майже еквівалентна двом мільярдам доларів кредитної допомоги, яку надавав Україні Міжнародний валютний фонд.