Ілюстрація REUTERS

Світова економіка може втратити 5,8-8,8 трлн дол., або 6,4-9,7% світового ВВП, у зв'язку з пандемією коронавірусу та її економічними наслідками, якщо уряди країн світу не будуть впроваджувати заходи щодо стримування поширення інфекції.

Читайте такожЛюди в 170 країнах через пандемію житимуть гірше - голова МВФ

Про це сказано в прогнозі Азійського банку розвитку (АБР), опублікованому на його сайті.

Відео дня

Зокрема, банк пропонує урядам збільшити масштаб тестування населення на COVID-19, посилити контроль за дотриманням соціальної дистанції, забезпечити лікарні та населення необхідними медичними засобами захисту.

Також АБР пропонує збільшити підтримку сімей і тих секторів бізнесу, які найбільше потерпають через пандемії.

Крім цього, в Азійському банку розвитку вважають, що уряди країн світу повинні бути готові в будь-який момент зупинити поступове відкриття кордонів і повернутися до жорстких карантинних заходів.

За оцінкою експертів банку, у разі виконання цих рекомендацій світова економіка може втратити 4,1-5,4 трлн дол., що на 30-40% менше за показники песимістичного прогнозу.

Як повідомляв УНІАН, департамент Організації Об'єднаних Націй з економічних та соціальних питань прогнозує скорочення світового ВВП на 3,2% у 2020 році в порівнянні з роком раніше.

Довідка УНІАН. Азійський банк розвитку – міжнародний банк, заснований у 1966 році, головним завданням якого є стимулювання зростання економік в Азії та на Далекому Сході. Членами банками є понад 60 країн світу.