Врегульовано наслідки з оподаткуванням податку на прибуток підприємств при переході платників податків із загальної системи оподаткування на спрощену / фото bank.gov.ua

Верховна Рада ухвалила закон про адміністрування окремих податків у період військового та надзвичайного стану.

Як повідомив народний депутат Ярослав Железняк, за відповідний законопроект № 7234 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо адміністрування окремих податків у період воєнного, надзвичайного стану" проголосували 320 народних депутатів при необхідному мінімумі у 226 голосів.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроект передбачає звільнення від оподаткування митними платежами операцій з ввезення товарів, кінцевими одержувачами яких є правоохоронні органи, Міністерство оборони України, Збройні Сили України та інші військові формування.

Відео дня

Для платників єдиного податку третьої групи, які використовують особливості оподаткування, не застосовується обмеження за обсягом доходу для перебування в цій групі єдиного податку.

Також врегульовано наслідки з оподаткуванням податку на прибуток підприємств при переході платників податків із загальної системи оподаткування на спрощену із застосуванням ставки 2% і навпаки.

Крім цього, платники податків, які здійснюють діяльність з видобутку підземних і поверхневих вод та надання послуг централізованого водопостачання та водовідведення, можуть перебувати на спрощеній системі оподаткування зі ставкою 2%.

Війна проти України:

  • 24 лютого 2022 року РФ вторглася в незалежну Україну. Почалися обстріли та бомбардування українських міст. Масово гине мирне населення України.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні.
  • Станом на 22 березня 2022 року залишок коштів на спецрахунку, який Національний банк відкрив для підтримки Збройних сил України, становив майже 51 млн грн.
  • 31 березня 2022 року стало відомо про те, що Україна отримає нову фінансову допомогу від Норвегії, Франції, Європейського Союзу та США.