За словами Фурси, причин для падіння гривні поки немає / фото УНІАН

На сьогоднішній день об'єктивних економічних причин для падіння гривні немає, вважає інвестиційний банкір Сергій Фурса.

Таку думку він висловив в ефірі телеканалу "Україна 24".

За його словами, прогноз може змінитися в разі форс-мажорних обставин.

Відео дня

"Базовий курс валют - 27-29 грн за 1 долар. Якщо брати, наприклад, курс, який ми прогнозуємо на кінець наступного року, то він становить 28,5 грн. Тобто якихось значних коливань в межах базового сценарію, коли не відбувається нічого форс-мажорного, не очікується", - говорить він.

Для зміцнення української грошової одиниці, додає Фурса, в новому році ситуація не найсприятливіша.

Читайте такожПісля свят курс долара в обмінниках вирішив здивувати українців

"Минулого року була сприятлива зовнішня кон'юнктура для гривні. Тому гривня посилилася протягом минулого року і НБУ весь рік викуповував долар, утримуючи гривню від зміцнення. Цього року ситуація не така вже сприятлива, тому що український експорт залишається в ціні, але зріс імпорт - це ціна на газ, збільшення імпорту через активність українських споживачів. Тому значного зміцнення гривні не очікується", - резюмував він.

Як повідомляв УНІАН, раніше аналітики групи ICU спрогнозували, що цього тижня економічна активність почне поступове відновлення після свят - це може спричинити нові коливання курсу гривні.

Курс НБУ на 12 січня

Національний банк України на середу, 12 січня, встановив офіційний курс гривні до долара на рівні 27,51 грн/дол., тобто гривня ослабла на 1 копійку порівняно з попереднім показником.

Згідно з даними на НБУ, офіційний курс гривні до євро на середу встановлений на рівні 31,17 грн/євро, тобто гривня ослабла на 5 копійок в порівнянні з попереднім показником.