Є поточна заборгованість по виплатам на оздоровчі для військових, сказав Шмигаль / фото president.gov.ua

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль назвав неправдивою інформацію про те, що заборгованість Міністерства оборони України з обов’язкових виплат військовослужбовцям становить 1 млрд 465,8 млн грн.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив під час Години запитань до уряду в парламенті.

"Стосовно фейка про заборгованість перед військовими, я хочу наголосити, що існує поточна заборгованість, не протермінована, а поточна - по виплатам на оздоровчі для військових. Не існує жодної заборгованості по бойових (виплатам). Це також фейк", - сказав Шмигаль.

Відео дня

Він наголосив, що прийнятий учора за основу у першому читанні законопроект про зміни до бюджету вирішує всі питання по поточним заборгованостям на оздоровлення.

Читайте такожУкраїнцям анонсували перегляд прожиткового мінімумуЯк повідомляв УНІАН, 17 вересня Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що на поточний момент заборгованість Міністерства оборони України з обов’язкових виплат військовослужбовцям становить 1 млрд 465,8 млн грн.

За її даними, зокрема 1 млрд 271 млн грн з вказаної суми – це заборгованість з виплат грошової допомоги на оздоровлення. Також припинено фінансування "бойових виплат" військовослужбовцям, які виконують завдання в зоні проведення операції Об’єднаних сил.

Зазначалося, що в Офіс уповноваженої надходять численні звернення військовослужбовців Збройних сил України та членів їхніх родин щодо порушення конституційних прав у зв’язку із заборгованістю виплат грошового забезпечення та інших видів грошової допомоги.