Президент України Володимир Зеленський / Фото УНІАН

Швейцарська Конфедерація виділила 108 млн швейцарських франків на гуманітарну і технічну допомогу Україні.

Як передає кореспондент УНІАН, про це президент України Володимир Зеленський заявив під час спільної прес-конференції з президентом Швейцарії Симонеттою Зоммаругой, яка перебуває в Україні з державним візитом.

Читайте такожПрезидент Швейцарії прибула до Києва: програма візиту (фото)

Відео дня

Меморандум і 108 мільйонів франків

"Ми домовилися розвивати напрямки співпраці, що становлять взаємний інтерес для обох країн. Їх визначає підписаний сьогодні меморандум про партнерство з двостороннім відносинам (Меморандум про партнерство з виконання Швейцарської програми співробітництва на 2020-2023 роки в Україні - УНІАН). Важливо, що він дає початок програмі співпраці Швейцарії з Україною на наступні три роки. А для реалізації програми швейцарською стороною виділено 108 млн швейцарських франків на гуманітарну і технічну допомогу", - розповів Зеленський.

Візит Зоммаруги в Україну

Візит Зоммаруги буде тривати з 20 до 23 липня. Програмою її візиту передбачені переговори з президентом Володимиром Зеленським у форматі віч-на-віч та в складі делегацій.

Також заплановано обговорення широкого спектра питань двосторонніх українсько-швейцарських відносин, а також взаємодії сторін на міжнародній арені.

Зеленський і Зоммаруга здійснять спільну робочу поїздку на Донбас з метою ознайомлення з ситуацією у сфері безпеки та соціально-економічною ситуацією в регіоні, а також станом реалізації проектів швейцарської гуманітарної допомоги.