Банки можуть заблокувати картку клієнта з кількох причин / фото flickr.com/mecklenburg

Українські банки через посилення правил фінансового моніторингу все частіше блокують картки й перекази клієнтів. Зробити це можуть у разі порушення принаймні одного з обмежень, про які йде мова нижче.

Про це пише "Обозреватель".

Зокрема, проблеми виникнуть у випадку перевищення ліміту на перекази. До прикладу, в "ПриватБанку" дозволяється отримати або відправити гроші понад 100 разів. Для того, щоб не думати про ліміт, радять використовувати рахунок ФОП. Втім, якщо клієнт хоче як фізособа отримувати оплату, рано чи пізно мова зайде про блокування платіжної картки.

Відео дня

Ще однією причиною для блокування може бути наявність боргів. Виконавча служба в такому випадку пише листа у банк з проханням заблокувати рахунок. Для розблокування клієнт має погасити борг.

Читайте такожЗабрали карту, розірвали договір: клієнтка обурилася діями "ПриватБанку"

У випадку проведення сумнівних операцій також можна отримати блокування рахунку або карти. До таких можна віднести дроблення переказів, переказ або отримання коштів від представників влади та публічних людей, проведення нетипових або великих операцій тощо. У подібних випадках може тимчасово призупинити доступ до грошей і затребувати документи чи пояснення.

Також заблокувати картку можуть після закінчення її терміну дії - банк має право не продовжувати його без пояснення причин. Також можуть відмовити у видачі нової картки.

Вас також можуть зацікавити інші новини: