Raiffeisen Bank International знову відклав відхід з Росії / фото REUTERS

Raiffeisen Bank International - останній з великих іноземних банків, що зберігають повноцінну присутність в Росії, - знову відкладає відхід з російського ринку.

Глава Raiffeisen Bank International (RBI) Йоханн Штробль нагадав, що RBI планував виділити свій російський бізнес з групи до кінця грудня, пише Reuters.

За його словами, виділення російського бізнесу в окрему структуру до 31 грудня "вкрай малоймовірне", оскільки банк як і раніше розглядає сценарій продажу.

Відео дня

Хоча операція з продажу банку, який входить в топ найбільших в Росії за розміром активів і включений до переліку системно значущих, потребує численних дозволів регулюючих органів, це "ясний і, можливо, більш простий шлях", заявив Штробль.

Він додав, що "істотний прогрес" досягнутий за обома варіантами відходу з Росії - і з продажу бізнесу, і по виділенню його в окрему структуру.

Відхід Raiffeisen з Росії - деталі 

Австрійська банківська група Raiffeisen обіцяла покинути російський ринок з перших днів повномасштабного вторгнення РФ в Україну, проте станом на 5 травня 2023 року з початку року Raiffeisen Bank потроїв прибуток в Росії.

Банк офіційно визнав так звані "ДНР" і "ЛНР", після чого Україна офіційно внесла його в список міжнародних спонсорів війни.

У травні 2023 року в ЗМІ з'явилася інформація про те, що Raiffeisen вирішив позбутися свого російського підрозділу. Повідомлялося, що Raiffeisen Bank International готується передати російський бізнес акціонерам після декількох місяців безуспішних спроб знайти покупця.

Вас також можуть зацікавити новини: