Укргазбанк надає фінансову підтримку аграріям навіть у тих регіонах, де точаться бої, адже вчасна та вдала посівна є наразі головним завданням для нашої країни. А робота бізнесу під час війни – це вкрай важлива підтримка економіки, забезпечення робочих місць, та, зрештою критично важливих товарів та послуг.

Першим таким регіоном стала Сумська область. Агропідприємця, який вже майже 20 років працює на українській землі, не злякала війна та активні бойові дії в регіоні, ба більше – цього року він вирішив засіяти всю площу у 1650 га.

Кредитні кошти у розмірі 7,5 млн грн будуть використані на підготовку до посівної – придбання добрив та паливно-мастильних матеріалів. Вся площа буде використана для вирощування кукурудзи, соняшника та сої. До речі, у посівній будуть задіяні більше 20 працівників, тож це й можливість забезпечити роботою українців вдома, що зараз є вкрайважливим завданням. Сам же підприємець налаштований оптимістично і не збирається полишати Україну.

Відео дня

Ще один клієнт банку – агропідприємець, що займається вирощуванням озимих пшениці, ячменю, ріпаку, а також кукурудзи та соняшнику на площі в 751 га на Миколаївщині.

Позичальник отримав кредитні кошти у майже 7 млн грн, які підуть на поповнення обігових коштів для придбання посівного насіння, засобів захисту рослин, мінеральних добрив тощо.

Нагадаємо, наразі держбанк пропонує кредити за держпрограмою для аграріїв.

Кредитування надається для здійснення сільськогосподарської діяльності (посівної), на виплату заробітної плати чи підтримку операційної діяльності бізнесу на період дії воєнного стану.

  • Максимальна сума кредиту – 60 млн гривень
  • Відсоткова ставка – 0% річних (за програмою державної фінансової підтримки "Доступні кредити 5-7-9%")
  • Термін кредитування – до 6 місяців
  • Забезпечення – основні види майнового та/або іншого забезпечення в т. ч. у разі відповідності – державною гарантією на портфельній основі у розмірі до 80% від суми кредиту.

Детальну інформацію можна отримати у центрі підтримки бізнес-клієнтів за безкоштовним телефоном: 0 800 305 305 або у відділеннях Укргазбанку