Планується повернення ПДВ на імпортні товари / фото bank.gov.ua

З початку повномасштабного вторгнення було скасовано ряд податків для бізнесу, однак, враховуючи потреби державного бюджету, уряд планує повернути нарахування податку на додану вартість (ПДВ) на імпортні товари та ввізні мита.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів міністр фінансів Сергій Марченко.

"На першому етапі ми хочемо повернути ПДВ на імпортні товари та ввізні мита. Це робиться для того, щоб наповнити бюджет і підтримати національних виробників. Якщо почати розбиратися в деталях, то можна зрозуміти, що ці ініціативи мають сенс з точки зору національного бізнесу та економіки. Зокрема, повернення відшкодування ПДВ - це важливе і правильне рішення, я не знаю, чому дехто каже, що це заважає бізнесу", - зазначив він.

Відео дня

Податки під час війни:

З початку повномасштабного вторгнення російських військ податкова служба призупинила майже всі перевірки підприємців, а Рада ухвалила пакет законів, спрямованих на дерегуляцію і зниження рівня оподаткування в період воєнного стану.

25 травня 2022 року міністр фінансів Сергій Марченко вважає, що для стабілізації держбюджету необхідно підвищити податки до довоєнного рівня.

Вас також можуть зацікавити новини: