фото УНІАН

"Укрзалізниця" виплатила частині працівників за липень збільшену на 10% заробітну плату. Збільшені на 10 % годинні тарифні ставки та посадові оклади отримали працівники, які мають оклад менше 30 тис. грн, повідомив у Facebook в.о. голови правління "Укрзалізниці" Іван Юрик.

За його словами, це показник поступового економічного росту та фінансового оздоровлення "Укрзалізниці".

"Перераховані виплати за червень залізничники отримають при нарахуванні зарплати за серпень. Докладемо максимальних зусиль, щоб це підвищення розміру винагороди для залізничників стало першим кроком до повернення залізничної галузі у топові позиції за рівнем заробітних плат серед галузей економіки", - зазначив керівник УЗ.

Відео дня

Юрик також підкреслив, що "Укрзалізниця" має стратегію щодо подальшого підвищення зарплат працівників. 

"Наша мета — збільшити надходження від основної діяльності компанії — перевезення вантажів і пасажирів", - наводить його слова прес-служба УЗ.

Правління УЗ прийняло рішення збільшити годинні тарифні ставки і посадові оклади залізничників з 1 червня 2021 року у разі стабілізації фінансово-економічного стану компанії.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що у другому кварталі цього року Укрзалізниця змогла повернутися до прибутковості після кризового 2020-го.