У МОЗ визнали, що медики працюють в "неприпустимих" умовах / Фото УНІАН

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу розкрив плани щодо підвищення зарплат для працівників екстреної медичної допомоги.

Про це йдеться на сторінці МОЗ у Facebook.

Читайте такожУ МОЗ презентували план удосконалення роботи екстреної медичної допомоги

Відео дня

З якого числа заплановано збільшення

В області екстреної медичної допомоги зараз працюють близько 40 тисяч медпрацівників. Глава МОЗ визнав, що умови, в яких вони працюють, є неприпустимими.

За словами міністра, вже з 1 липня збільшено фінансування ЕМП на 40%, а з 1 вересня заплановано збільшення зарплат медичним працівникам, в тому числі й працівникам екстреної медичної допомоги.

Кому і скільки нарахують

Також згідно з пропозиціями Міністерства охорони здоров'я держбюджету на наступний рік зарплата водія швидкої має становити 10-12 тисяч гривень, диспетчера - 12-13 тисяч, фельдшера - 14-16 тисяч, лікаря - 20-22 тисячі гривень.

Він додав, що на сьогодні є близько 1800 автомобілів "швидкої", яким понад 10 років або взагалі виведені з експлуатації, але знаходяться на балансах станцій ЕМП. Цього року МОЗ планує закупити до 400 автомобілів, ще 1400 мають бути придбані протягом наступних 2 років.

Хронологія подій

20 червня 2020 року міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив про те, що у вересні усім лікарям другої та третьої ланки піднімуть зарплати. За словами міністра з 1 липня мав бути введений новий пакет фінансування лікарень, згідно з яким всі лікарні, які зараз мають дефіцит фінансування, отримають кошти до торішнього рівня.

11 липня 2020 року Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що нинішній рівень заробітної плати медичних працівників в країні є недостатнім і має становити не менше як 20-25 тисяч гривень.

15 липня 2020 року Кабінет міністрів України прийняв рішення про підвищення заробітних плат і виплат медичним працівникам з 1 вересня.