Супротивник завдав інфраструктурі Горенки мільярдні збитки, з'ясували у KSE / фото УНІАН, Олександр Синиця

Збитки інфраструктури села Горенка на Київщині від повномасштабної війни РФ проти України складають майже 2,5 млрд гривень (85 млн доларів).

Про це свідчить оцінка Київської школи економіки (KSE) в межах проекту "Росія заплатить".

"Горенка  одне з найбільш постраждалих сіл на Київщині, яке з перших днів війни опинилося у кілометровій зоні фронту. За час активних бойових дій у селі Горенка пошкоджено та зруйновано 105 із 239 загалом наявних у селі об'єктів промислової інфраструктури. Крім того, серед пошкоджених об'єктів соціальної інфраструктури - 17 закладів торгівлі, 3 магазини, 3 заклади харчування, церква, 1 заклад освіти та 1 медична лабораторія". - йдеться в повідомленні.

Відео дня

У квітні радник президента України з економічних питань Олег Устенко заявляв, що збитки внаслідок російської агресії за два місяці війни становлять близько 1 трлн доларів.

Нагадаємо, 24 лютого рано вранці РФ вдерлася в Україну. Супротивник спершу бомбив військові об'єкти, а потім атакував і мирні населені пункти, зокрема, в Київській області. Окупантові вдалося взяти під контроль частину регіону. Пізніше область звільнили від супротивника.

У населених пунктах було зруйновано багато будівель, окупанти вбили та зґвалтували багато людей.

Очільник поліції Київщини Андрій Небитов повідомляв, що в області знайдено понад 1 200 тіл цивільних, убитих окупантами.

Вас також можуть зацікавити новини: